Cuprins:
Cuptorul pe care îl folosiți în prezent nu vă mai satisface nevoile și considerați că este necesar să achiziționați un cuptor nou? Pentru a afla care sunt criteriile de care trebuie să țineți cont înainte de alegerea unui cuptor, dar și care sunt, la momentul actual, cele mai bune cuptoare încorporabile de pe piață, vă recomandăm să parcurgeți actualul ghid.
Recomandările noastre (calitate-preț)
Ghidul nostru de achiziție vă poate ajuta să alegeți cel mai bun cuptor încorporabil și să evitați produsele de proastă calitate. Un cuptor încorporabil de calitate poate fi folosit minimum cinci ani, astfel că este important să fie ales corect, pentru ca experiențele de utilizare să fie unele cât mai plăcute.
De ce să alegi cel mai bun cuptor încorporabil?
Modul de preparare al alimentelor crude este esențial pentru sănătatea organismului. Consumul unor alimente insuficient preparate termic poate declanșa simptomele unei afecțiuni gastrointestinale acute și poate pune în pericol viața persoanelor din grupe de risc, precum copii, vârstnicii sau a pacienților cu imunodeficiență.
Pentru a evita afecțiunile gastrointestinale de natură infecțioasă, apărute în urma consumului de fructe sau legume crude, cât și după ingestia de carne insuficient preparată termic, este recomandat să se utilizeze cel mai bun cuptor încorporabil și cea mai bună plită.
Cele mai bune cuptoare au funcții de gătit prestabilite pentru diferite alimente, astfel că este improbabilă setarea incorectă a temperaturii și a timpului de preparare. Utilizatorilor unor astfel de dispozitive le este recomandat să folosească funcțiile avansate pentru prepararea în condiții optime a legumelor, fructelor sau a cărnii.
Cum alegi cel mai bun cuptor încorporabil?
Pentru a vă bucura de preparate culinare gătite uniform, fără un consum foarte mare de energie electrică și fără foarte mare efort din partea dvs., este esențial să alegeți cel mai bun cuptor încorporabil. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să țineți cont de anumite aspecte:
Care este tipul cuptorului încorporabil de care aveți nevoie?
În funcție de dimensiuni și de posibilități, cuptoarele încorporabile se clasifică în cuptoare simple, duble sau mixte. Indiferent de tipul lor, lățimea este aproape întotdeauna aceeași, de aproximativ 60 cm. În schimb, înălțimile variază.
Cuptoarele duble au o înălțime de aproximativ 70-90 cm, în timp ce cuptoarele simple nu depășesc 60 cm în înălțime. Modelele compacte, de asemenea de tip standard, pot măsura aproximativ 45 cm în înălțime.
Cuptoarele duble cu înălțimi mari vă permit să gătiți în mod simultan mai multe preparate, în timp ce cuptoarele simple prezintă avantajul accesibilității și al prețului ceva mai mic.
Cuptoare electrice vs cuptoare cu gaz?
Majoritatea cuptoarelor încorporabile existente pe piață sunt cuptoare electrice, acestea fiind, în prezent, mult mai populare decât cele pe gaz. Distribuția căldurii prin cuptor este mult mai bine realizată la modelele electrice, eficiența lor fiind superioară cuptoarelor pe gaz.
Cuptoarele pe gaz ating temperaturi crescute mai rapid decât cele electrice și oferă un control mult mai precis asupra temperaturii, însă se răcesc mai rapid și nu pregătesc alimentele la fel de uniform ca un model electric.
Cuptorul încorporat pe gaz este recomandat pentru prepararea unor feluri de mâncare care tind să se usuce mai rapid, în timp ce un cuptor electric încorporat este cel mai bun pentru a face prăjituri crocante.
Câte rafturi sunt furnizate?
Cuptoarele compacte și disponibile la prețuri mici tind să fie mai puțin încăpătoare și să dispună de un număr redus de rafturi, în timp ce cuptoarele duble, disponibile la prețuri mai mari, oferă rafturi suplimentare. Prețul nu este însă un criteriu determinant, astfel că este esențial în continuare să verificați numărul rafturilor, înainte de achiziție.
Cât de ușor este de curățat cuptorul?
Cele mai bune cuptoare sunt prevăzute cu funcție automată de curățare, fie că este vorba de funcție pirolitică, curățare cu abur sau de nano-curățare. Funcție de auto-curățare vă permite să îndepărtați cu foarte multă ușurință mizeria depusă în cuptor. Dacă nu vreți să pierdeți timpul pentru curățarea cuptorului, după fiecare utilizare a sa, optați pentru un cuptor care se curăță singur.
Curățarea pirolitică presupune supraîncălzirea cuptorului la temperaturi foarte ridicate, proces ce durează între una și trei ore și în urma căruia grăsimile și resturile alimentare devin cenușă, depunându-se în partea de jos a cuptorului.
Curățarea cu abur implică adăugarea de apă în rezervorul din partea de jos a cuptorului și pornirea la temperaturi crescute a aparatului. Aburul format în cuptor ajută la curățarea murdăriei cu o mai mare ușurință, fără a mai fi necesară utilizarea unor soluții.
Nano-curățarea este o funcție mai rar întâlnită, oferită de anumiți producători de top. În cazul cuptoarelor cu nano-curățare, depunerea murdăriei pe ușa cuptorului nu este posibilă.
Cât de ușor este să vedeți în cuptor, în timp ce gătiți?
Iluminarea interioară este o funcție necesară și regăsită la majoritatea cuptoarelor încorporate. Există, însă, diferențe în ceea ce privește nivelul de intensitate al luminii, numărul de leduri și modul de schimbare al acestor leduri, motiv pentru care trebuie să acordați o atenție deosebită și acestui aspect, pentru a alege un produs de calitate superioară.
Cel mai bun cuptor încorporat trebuie să ofere o intensitate a luminii suficient de mare și să fie prevăzut cu leduri care se pot schimba cu ușurință, dar a căror autonomie este suficient de mare.
Cât de dificilă este instalarea cuptorului?
Înainte de achiziția unui cuptor încorporat, țineți cont nu doar de costurile aparatului, ci și de costurile suportate pentru instalare. În cazul unui cuptor pe gaze, va fi necesară apelarea la o echipă de specialiști, pentru conectarea cuptorului, astfel că suma plătită la final va fi mai mare. Dacă doriți să folosiți întreg bugetul pentru achiziția cuptorului, atunci optați pentru un model electric, ce poate fi instalat fără suport din partea unui specialist.
De câți bani dispuneți?
Dacă vă întrebați care este suma pe care ar trebui să o plătiți pentru cel mai bun cuptor încorporabil, răspunsul nu va fi întotdeauna același, deoarece necesitățile utilizatorilor diferă. Un cuptor bun pentru un utilizator poate să nu fie tocmai recomandat unui alt utilizator, la fel cum un cuptor scump poate să nu fie întotdeauna de calitate superioară. Țineți cont de faptul că achiziția unui cuptor scump nu garantează rezultate strălucitoare.
Caracteristici suplimentare ale cuptorului
Comenzi digitale
Mai precise decât butoanele mecanice, comenzile digitale oferă o mai mare flexibilitate utilizatorilor și conferă un aspect modern cuptorului. Cuptoarele cu comenzi digitale pot avea prețuri mai mari, însă
Temporizator
Funcția de temporizare vă permite să setați cuptorul pentru a găti alimentele pentru o anumită perioadă de timp. Cuptorul încorporabil, odată programat, va porni și se va opri în funcție de modul în care a fost programat.
Funcție de gătire cu abur
Cele mai bune cuptoare sunt prevăzute cu un rezervor cu apă ce poate fi folosit pentru prepararea alimentelor la aburi. Este necesar doar să umpleți recipientul cu apă și mai apoi să porniți cuptorul, cu preparatul pe care urmează să îl gătiți în interior.
Tava pentru cuptor
Utilizată pentru o gamă largă de preparate, tava de copt, denumită și tavă de cuptor, poate fi inclusă în pachetul standard al unui cuptor încorporat. În anumite cazuri, cuptorul încorporat poate să fie însoțit de două sau mai multe tăvi de copt.
Conexiune Wi-Fi sau Bluetooth
Cuptoarele inteligente, disponibile la costuri semnificativ mai mari decât cele tradiționale, sunt prevăzute cu Wi-Fi sau Bluetooth, astfel că pot fi controlate de la distanță, cu ajutorul telefonului sau al tabletei. Cel mai bun cuptor inteligent poate fi pornit sau oprit de la distanță, poate fi programat sau poate fi personalizat pentru a reține anumite setări folosite anterior. De asemenea, cuptorul inteligent vă permite să verificați progresul gătitului în timp real, de la depărtare.
Cel mai bun cuptor încorporabil: RECOMANDĂRI
Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cel mai bun cuptor încorporabil pe care îl puteți cumpăra din magazinele online. Nu avem o singură recomandare, ci vă oferim cinci variante pentru o achiziție reuşită.
Cuptor incorporabil Arctic AROIM25603X, Electric, 71 l, 12 functii, Clasa A, Negru
Arctic AROIM25603X este, în opinia noastră, cel mai bun cuptor încorporabil sub 1000 lei, raportul dintre calitate și preț fiind unul excelent. Cuptorul este prevăzut cu 12 funcții de gătire, are o capacitate de 71 litri și dispune de panou touchscreen. Panoul de comandă are opțiune de blocare, astfel încât să fie evitată o eventuală pornire accidentală sau accesul celor mici la dispozitiv. În plus, cuptorul are funcție de blocare acces copii. În pachetul cuptorului electric sunt incluse două tăvi de copt, dar și un grilaj de grătar. Curățarea este facilitată de funcția de autocurățare catalitică.
Avantaje:
– garanție extinsă de 36 luni;
– preț redus.
Dezavantaje:
– garnitură de proastă calitate.
Cuptor incorporabil Hansa Scandium BOEI69472, Electric, 65 l, Autocuratare catalitica, Grill, Rotisor, Display, Clasa A, Inox
Pentru a obține un cuptor încorporat de calitate nu este necesar să investiți mii de lei, ci să acordați atenție detaliilor. Cu mai puțin de 1000 lei puteți achiziționa cuptorul electric încorporabil Hansa Scandium BOEI69472, unul dintre cele mai apreciate cuptoare de către consumatorii români. Lăudat pentru performanțele sale de gătire, cuptorul are o capacitate de 65 litri, dispune de funcție de autocurățare catalitică și are un consum redus de energie electrică. Cuptorul este prevăzut cu funcție de control al temperaturii și de oprire automată. În plus, cuptorul este luminat la interior, astfel că nu va fi necesară deschiderea ușii pentru a vedea dacă mâncarea este gata.
Avantaje:
– preț redus;
– sistem de curățare a ușii;
Dezavantaje:
– număr mai mic de programe de gătire;
– lipsă accesorii.
Cuptor incorporabil Beko BIR25400XMS, Electric, Autocuratare catalitica, 72 l, 12 functii, Clasa A, Grill, Timer, Negru/Inox
Ideal pentru orice gospodărie, Beko BIR25400XMS este cu siguranță cuptorul încorporabil pe care chiar și cei mai exigenți utilizatori îl vor aprecia. Caracteristicile impresionante și design-ul modern sunt principalele avantaje oferite, în timp ce principalul dezavantaj raportat de utilizatori este ventilatorul, care în unele situații emite zgomote de o intensitate crescută. Cuptorul are o capacitate crescută, de 72 litri, funcție de autocurățare catalitică și 12 funcții prestabilite de gătire. Printre funcțiile de gătire regăsim funcțiile de dezghețare, preparare pizza sau grill. În pachet sunt incluse și o serie de accesorii extrem de utile, precum un grătar, o tavă adâncă pentru gătit, o tavă de copt și raft telescopic.
Avantaje:
– accesorii incluse în pachet;
– panou de comandă touchscreen.
Dezavantaje:
– ventilator gălăgios.
Cuptor incorporabil rustic Beko OIM27201A, Multifunctional, Grill, 71 l, Clasa A, Antracit
Sunteți un fan al design-ului vintage și bucatăria dvs. arată astfel? Completați design-ul cu un cuptor încorporabil multifuncțional rustic, conceput din antracit, cu o capacitate de încărcare de 71 litri. Disponibil în două culori, gri și crem, cuptorul Beko OIM27201A este extrem de apreciat de către utilizatori, majoritatea opiniilor fiind unele pozitive. Cuptorul impresionează nu doar prin aspect, ci și prin caracteristici. Modurile multiple de încălzire (3D, sus-jos, rapida sau de jos), împreună cu funcția turbo de gătire, sunt principalele avantaje oferite.
Avantaje:
– moduri multiple de încălzire;
– funcție turbo de gătire;
– design select, vintage.
Dezavantaje:
– preț ridicat;
– număr redus de programe de gătire.
Cuptor incorporabil Hansa BOEI68162, 62 l, 8 Functii, Grill, Clasa A, Inox
Doriți să investiți o sumă modică, dar să beneficiați de avantajele oferite de un cuptor de calitate? Puteți să vă bucurați de alimente uniform preparate, cu un consum redus de energie, cu ajutorul cuptorului electric Hansa BOEI68162. Cuptorul are o capacitate de încărcare de 62 litri și opt programe speciale de gătire. Deși nu dispune de funcție de autocurățare, modelul BOEI68162, la fel ca orice model de cuptor de la Hansa, este ușor de curățat, deoarece interiorul este acoperit cu un material special care previne acumularea murdăriei și a grăsimii.
Avantaje:
– preț redus;
– consum redus de energie.
Dezavantaje:
– lipsa funcției de autocurățare;
– număr redus de programe de gătire;
– capacitate redusă de încărcare.