Cuprins:
Te-ai gândit vreodată la metode eficiente şi rapide de a pregăti mesele principale sau gustările? Dacă vrei să îți ușurezi munca şi să nu mai pierzi timpul pentru pregătirea meselor sau gustărilor, un bun feliator electric ar putea fi soluția.
Pâinea, legumele, fructele, carnea sau mezelurile pot fi perfect feliate cu ajutorul feliatoarelor de o calitate superioară. Dacă vrei să știi care este cel mai bun feliator, în funcție de nevoile tale, îți recomandăm să citești acest ghid. Vei afla care sunt caracteristicile de bază ale unui feliator şi care este diferența dintre un feliator bun şi unul mai puțin calitativ.
În finalul ghidului nostru vei primi câteva recomandări pentru feliatoarele pe care le considerăm cele mai bune pentru consumatorii casnici, dar şi pentru consumatorii industriali. Cele mai bune feliatoare pentru uz casnic sunt frecvent cumpărate online, deoarece gama de produse disponibilă online este mai bogată decât cea din magazinele stradale.
De ce să alegi cel mai bun feliator?
Feliatoarele electrice, deşi sunt adesea subestimate, pot să uşureze munca în bucătărie, în special pentru cei care nu sunt tocmai bucuroși când e nevoie să felieze diferite produse alimentare. Un bun feliator poate chiar să ajute la economisirea banilor, deoarece este mult mai durabil, comparativ cu alte dispozitive de feliat, dar şi fiindcă reduce necesitatea achiziționării unor cuțite.
Este indicat întotdeauna să vă concentrați atenția asupra celor mai bune feliatoare, deoarece acestea sunt prevăzute cu sisteme de siguranță împotriva accidentărilor, devenind cu mult mai sigure chiar și decât cuțitele. Cel mai bun feliator poate fi folosit nu numai pentru felierea legumelor sau fructelor, ci pentru felierea mezelurilor, pâinii, aluatului sau brânzeturilor.
Alege cele mai bune produse conform recomandărilor noastre! Selectează magazinul dorit și vezi ofertele!
Cum alegi cel mai bun feliator?
Greșeala comună a consumatorilor casnici este aceea de a cumpăra feliatoare ieftine, fără a acorda o foarte mare atenție caracteristicilor. Achiziția unui feliator ieftin este justificată de necesitatea nu tocmai evidentă a acestora de a deține un feliator. Deşi un feliator ieftin nu este întotdeauna un produs de calitate slabă, este important ca prețul să nu devină unicul argument în alegerea produsului dorit.
Ghidul nostru te va ajuta să alegi cel mai bun feliator şi să acorzi o atenție deosebită caracteristicilor, care pot face ca raportul calitate-preț să fie unul foarte bun. Recomandările noastre pentru cel mai bun feliator sunt menite să îți uşureze sarcina în găsirea produsului ideal.
De ce să ții cont când alegi un feliator?
Feliatoarele sunt folosite pentru a felia diferite produse alimentare, însă modul în care acestea funcționează, viteza la care funcționează şi diametrul lamei diferă de la un feliator la un altul. Principalele aspecte de care trebuie să ții cont în alegerea feliatorului:
Puterea motorului
Diferența dintre un feliator capabil să funcționeze ore întregi în timp ce este utilizat pentru tăierea brânzeturilor tari sau a legumelor şi un feliator care are o durată redusă de funcționare este dată de puterea motorului.
Majoritatea feliatoarelor de uz rezidențial sunt prevăzute cu un motor cu o putere cuprinsă între 150W şi 300W. Există, însă, modele de feliatoare recomandate pentru utilizarea acasă cu un motor cu o putere de 500W. În cazul feliatoarelor comerciale, folosite îndeosebi în magazine sau depozite, puterea motorului ajunge până la 800W.
Materialul și diametrul lamei
Aproape toate modelele pe care le-am selectat au o lamă din oțel inoxidabil. De obicei, pentru proiectarea aparatelor de bucătărie, producătorii optează pentru oțel sau oțel inoxidabil.
Pentru a tăia bucăți mari de carne sau orice alt aliment, diametrul lamei trebuie să aibă cel puțin 7 cm. Dacă lama nu este suficient de mare, feliatorul poate fi inutil, atunci când vine vorba de tăierea unei pâini întregi.
Grosimea maximă
Toate feliatoarele vă oferă posibilitatea de a ajusta dimensiunea feliilor. Modelel mai performantea au capacitatea de a face felii super subțiri, până la cele mai groase, doar selectezi grosimea dorită și aparatul își face treaba. Pentru a alege grosimea, trebuie doar să utilizați butonul de scară numerică. Din acest punct de vedere, cele mai versatile feliatoare sunt cele care vă permit să tăiați felii de până la 3-4 inch.
Elemente de siguranță
Siguranța este esențială în timpul utilizării feliatorului, ca în cazul utilizării oricărui alt dispozitiv prevăzut cu lamă ascuțită. Pentru a proteja utilizatorii de orice incidente, producătorii au prevăzut feliatoarele cu diferite elemente de siguranță.
Cel mai bun feliator trebuie să ofere o protecție crescută în timpul utilizării. Un bun feliator are, printre caracteristicile sale cheie:
– sistem împotriva alunecării;
– sistem de siguranță, care nu permite rănirea degetelor.
Dimensiunea lamei
În funcție de mediul în care se va folosi feliatorul, se recomandă ca dimensiunea lamei să fie mai mare când aparatul este utilizat zilnic, pentru tăierea unor cantități mari de alimente şi mai mică, dacă va fi folosit mai rar.
În mediul comercial, sunt de preferat feliatoarele cu o lamă de dimensiuni medii sau mari, de la 25 cm la 35 cm. Pentru utilizatorii casnici, care vor folosi feliatorul doar acasă, dimensiunea lamei poate fi de:
– 6 cm, folosit aproape exclusiv pentru tăierea fructelor şi legumelor;
– 10 sau 13 cm, folosit pentru tăierea pâinii, brânzeturilor şi mezelurilor;
– 17 sau 19 cm, cele mai frecvent utilizate feliatoare, destinate pentru orice produs alimentar, dintre cele menționate anterior;
– 20 sau 25 cm, utile pentru tăierea mezelurilor şi brânzeturilor.
Avantajele folosirii unui feliator
În zilele noastre, aparatele de bucătărie sunt foarte eficiente și inovatoare, astfel încât utilizarea lor este cu siguranță mai convenabilă. În cazul în care achiziționați un feliator manual, trebuie să știți că cel electric oferă mai multe avantaje. În primul rând, utilizarea acestuiaa este mai puțin solicitantă pentru că nu trebuie decât să așezați cu grijă carnea și să-l porniți. În același timp, multe modele nu sunt foarte scumpe, acesta fiind unul din motivele pentru care sunt mai populare decât omologii lor manuali.
Ce oferă un feliator electric față de unul manual:
- Precizie
- Versatilitate
- Eficiență
- Economisești bani
Cel mai bun feliator: recomandări
În urma unei analize detaliate a opiniei generale a cumpărătorilor şi a ofertei existente în mediul online, după o raportate la caracteristici şi preț, vă putem recomanda câteva dintre produsele pe care le considerăm cele mai bune feliatoare:
1. Feliator Electric din Inox Hausberg
Felierea precisă, puterea mare de lucru, diametrul lamei şi securitatea sporită reprezintă principalele argumente ale acestui feliator. Lama feliatorului electric Hausberg este concepută din oțel inoxidabil, are un diametru de 19 cm şi poate tăia carne, brânzeturi, legume sau fructe în felii cu dimensiuni cuprinse între 1 şi 15 mm. Deşi este folosit mult mai frecvent în bucătăriile restaurantelor sau în magazinele alimentare, feliatorul poate fi cel puțin la fel de util şi acasă. Vezi prețul aici.
Avantaje
- Rezidențial și comercial
- Feliere reglabila
- Functionare continua
Dezavantaje
- Zgomotos
2. Feliator carne Hendi Profi Line 220
Feliatorul este recomandat pentru uz comercial profesional, astfel că este o excelentă opțiune pentru un utilizator pasionat de bucătărie sau pentru un administrator de restaurant. Uşor de încadrat în categoria celor mai bune feliatoare profesionale, feliatorul Hendi Profi Line 220 atrage atenția prin design-ul său diferit de cel al altor produse din categorie. Feliatorul este uşor de montat şi de demontat, echipat cu sisteme de protecție avansate, inclusiv un sistem de răcire cu aer a lamei. Vezi prețul aici.
Avantaje
- Feliere reglabila
- Destinat mezelurilor
- Pentru uz comercial
Dezavantaje
- Preț prea mare
- O singură treaptă de viteză
3. Feliator alimente Zilan ZLN-3376
Convenabil ca preț, feliatorul dispune de o lamă realizată din oțel inoxidabil cu un diametru de 19 cm şi poate fi folosit pentru tăierea legumelor, fructelor, mezelurilor, cărnii cât şi a pâinii sau a brânzeturilor tari. Prevăzut cu sistem de protecție şi sistem anti-alunecare, feliatorul este recomandat pentru persoanele care nu sunt tocmai familiarizate cu modul de utilizare al unui astfel de dispozitiv. Feliatorul Zilan ZLN-3376 este recomandat pentru bucătăria de acasă, deoarece perioada sa de funcționare continuă este de zece minute, după care necesită o pauză de treizeci de minute. Nivelul de zgomot în funcționare este semnificativ mai mic decât al altor feliatoare, de 60 decibeli. Vezi prețul aici.
Avantaje
- Preț accesibil
- Tip rezidențial
- Feliere reglabilă
Dezavantaje
- Nu este din inox
- Putere mică
- Lungime cablu: 1m
4. Feliator Gorenje R506E
Conceput în întregime din oțel inoxidabil, feliatorul prezintă avantajul durabilității. Atât lama, cât şi carcasa feliatorului, vor rezista în timp, ceea ce va duce la o economie de bani, deoarece nu va fi necesară schimbarea feliatorului prea curând. Feliatorul este prevăzut cu o lamă cu un diametru de 19 cm, care poate felia la grosimi cuprinse între 1-15 mm. Puterea feliatorului este de 160W iar dintre caracteristicile cheie pot fi menționate sistemul de protecție a degetelor si sistemul anti-alunecare. Vezi prețul aici.
Avantaje
- Oțel inoxidabil
- Lățime tăiere – 15 cm
Dezavantaje
- Nu este profesional
- Recenzii medii
5. Feliator Trisa Vario Cut 6501.41
Cu ajutorul feliatorului Trisa pot fi tăiate felii perfecte cu o grosime începând de la 1 mm până la 23 mm, mai mare decât în cazul majorității celorlalte feliatoare din ofertă. Ideal atât pentru mezeluri şi carne, cât şi pentru legume, fructe sau brânzeturi, feliatorul are o putere de 130W şi este prevăzut cu o lamă universală, ondulată, din oțel inoxidabil. Vezi prețul aici.
Avantaje
- Feliere de la 0-23 mm
- Siguranță copii
- Cuțit universal, ondulat
Dezavantaje
- Preț mediu